Ajankohtaista ikoni

Ajankohtaista

Tarkista seuraava hakuaika osoitteesta www.jyu.fi/it

Opiskelijan viikko

Kurkkasimme tietojärjestelmätieteen ja tietotekniikan opiskelijoiden kalentereihin ja poimimme sieltä merkintöjä kommentteineen.

MAANANTAI

klo 10.15–11.45 – Projektin hallinta -kurssin luento

HEIDI: ”Minulla on tällä viikolla yhteensä 10 tuntia eri kurssien luentoja. Se kuulostaa lukion tuntimääriin verrattuna ehkä vähältä, mutta siinä välissä pitää tehdä muutakin työtä opintopisteiden eteen – hakea ja lukea lisää aiheesta ja tehdä tehtäviä.”

klo 10.15–11.45 – Johdatus ohjelmistotekniikkaan -kurssin luento

JAAKKO: ”Opintojen alussa nuo luentojen kellonajat hämäsivät hieman. Jos jossain lukee ’klo 10–12′, niin se onkin akateemisen vartin kanssa oikeasti 10.15–11.45, ja jos siinä lukee ’10.00’, niin sitten se oikeasti alkaa tasalta.”

klo 12 – Lounas

JOONAS: ”Mulla on eniten tunteja tässä Agoralla, joten Piato on mun luottoruokala. Joka päivä on hyviä vaihtoehtoja ja 2,60 € lounaasta on tosi vähän. Tänään tosin otan varmaan paistopisteeltä pihvin, joka on opiskelijahinnalla noin vitosen.”

HEIDI: ”Täytyy noutaa kirjastolta kurssikirja ennen seuraavaa luentoa, joten nappaan sen kahvilasta sämpylän ja latten. Sovittiin, että tehdään kämppiksen kanssa illalla ruokaa yhdessä.”

klo 14.15–15.45 – Ihminen ja tietojärjestelmä -luento

TIMO: ”Tämä kurssi sai minut miettimään teknologian käytettävyyttä – minulla onkin sellainen ’Minä aion parantaa ihmisten arkea!’ -fiilis. Käsittelen varmaankin aihetta kandi-työssäni.”

klo 16 – Hengailua kaupungilla

KAISA: ”Vien ensin pyörän huoltoon. Sitten mennään kaverin kanssa taidenäyttelyyn ja kahville.”

klo 20.45–22 – Ainejärjestön sählyvuoro

JARKKO: ”Olen miettinyt, että pitäisi liikkua enemmän, joten alkanut käydä ainejärjestön sählyvuorolla.”

TIISTAI

klo 10.15–11.45 – Ohjelmointi I:n demot

TIMO:Demoissa saa tukea kurssin harjoitustehtävien tekemiseen, mikä on tosi hyvä, koska en ole koskaan aikaisemmin ohjelmoinut mitään. Nyt osaan jo tehdä yllättävän paljon.”

NIKO: ”Tulin kurssille, koska olen menossa työharjoitteluun firmaan, joka myy ja valmistaa digitaalisia tuotteita. Vaikka koodaus ei kuulu siellä tehtäviini, niin sen ymmärtäminen kuulemma helpottaa työskentelyäni tuotantotiimin kanssa.”

klo 12 – Lounas

NIKO: ”Yritän syödä melkein joka päivä eri paikassa. Opiskelijaruokaloita on ympäri kampusalueita ja sitten monet ravintolatkin antavat alennusta.”

klo 12.15–13.00 – Sivuaineinfo

JAANA: ”Olen aiemmin opiskellut AMK:ssa ja aloitin yliopisto-opintoni suoraan maisteriopinnoista, mahdollisuus opiskella sivuaineita on minulle hieman uusi juttu, joten käyn infossa hakemassa lisätietoa tarjonnasta.”

klo 13 – Kirjastolla

JARKKO: ”Mulla on tässä jaksossa tosi tyhjät viikot, koska tulin juuri Japanista vaihdosta. Ajattelin käyttää ajan tekemällä yhden kirjatentin sivuaineopintoihin ja pohtimalla gradun aihetta ja hakemalla siihen lähdekirjallisuutta. Aiheeksi olen ajatellut jotain liittyen ohjelmointitiimien johtamiseen.”

klo 18 – Kuntoilua

SATU: ”Minulla on sarjakortti kuntosalille ja siihen kuuluu myös ohjattua ryhmäliikuntaa. Lämmittelen ensin laitteissa ja menen sitten body pump -tunnille.”

TUOMAS: ”Asun Kortepohjassa, jonka vieressä on ihan mielettömät lenkkimaastot. Juoksenkin viikossa 20 kilometriä.”

KESKIVIIKKO

klo 13.15–14.45 – Lineaarinen ja diskreetti optimointi -luennot

HEIKKI: ”Kurssin nimi kuulosti etukäteen heprealta, mutta kyllä se luennoilla avautui. Olen esim. oppinut miten päätellään nopeasti paras toimintamalli silloin kuin työhön vaikuttavia tekijöitä on todella paljon. Nämä on tärkeitä juttuja sellaisille yrityksille, joille päivän viiveet toiminnassa voivat maksaa miljoonia.”

klo 13.15–14.45 – Kieliopintoja

MIKA: ”Olen lukenut venäjää sivuaineena ja sainkin sen ansiosta kesätyöpaikan eräästä IT-firmasta.”

klo 14.00–15.00 – Sosiaalinen media -kurssin ryhmäohjaus

NIKO: ”Kurssin luennot ovat jo päättyneet ja nyt teemme ryhmässä lopputyötä. Aihe on valittu ja nyt mennään hakemaan opettajalta vinkkejä toteutukseen.”

klo 16 – Ainejärjestön hallituksen kokous

TIINA: ”Ollaan järjestämässä saunailtaa, laskettelureissua sekä tapaamista IT-alan yritysten kanssa. Nyt pitäisi lyödä aikataulut lukkoon ja sopia tiedottamisesta muille opiskelijoille.”

TORSTAI

klo 8.00–16.30 – Töitä

KARI: ”Teen opintojen ohessa teleoperaattorin teknisessä asiakastuessa. Työaikoja on pystynyt sovittamaan aika mukavasti luentojen mukaan, välillä pystyy tekemään myös täyspitkiä päiviä.”

klo 8.45 – Hammaslääkäri

SANNA: ”Käyn paikkaamassa hampaan reiän YTHS:llä. Varaan samalla rokotusajan, sillä lähden kesällä kaveriporukalla Intiaan.”

klo 11 – Lounas Ilokivessä

JANNE:Ilokivi on mun suosikkiravintola, siellä on AINA tuttuja. Samalla tulee tarkastettua mitä keikkoja on tulossa.”

klo 12.15–13.45 – Graafisten käyttöliittymien ohjelmointi

ANTTI: ”Mulla aina on tosi vahvat mielipiteet siitä, miltä ohjelmien pitäisi näyttää, joten tämä on ollut mun suosikkikursseja.”

klo 14.15 – Vierailuluento

JANNE: ”Yksi täällä ennen opiskellut tyyppi tulee kertomaan työstään Googlella. Kohdennetut verkkomainokset kiinnostavat minua, joten aion kysyä millaisia harjoittelumahdollisuuksista heillä olisi tarjolla.”

klo 14.15–15.45 – Työ- ja organisaatiopsykologian luento

SANNA: ”Luen sivuaineena psykaa, tällä kurssilla luentoja videon välityksellä pitää eri asiantuntijoita ympäri Suomea.”

PERJANTAI

klo 10–11 – Opintojen ohjaus

HARRI: ”Sain tuossa hyvän työtarjouksen, mikä menee päällekkäin loppukevään kurssien kanssa. Menen juttelemaan laitoksen opinto-ohjaajan kanssa, että miten minun kannattaisi toimia.”

klo 12.15–13.45 – Tieteellisen kirjoittamisen kurssi

TIMO: ”Minulla on harvemmin perjantaisin pääaineen luentoja, joten teen silloin yleensä kieli- ja viestintäopintoja. Nyt olen tieteellisen kirjoittamisen kurssilla, jossa opetellaan paremman tieteellisen tekstin tuottamista. Siitä on tosin ollut hyötyä muuhunkin kirjoittamiseen, esim. huomaan nettikeskusteluissakin perustelevani väitteeni paremmin.”

klo 13 – Lukupiiri kirjaston kahvilalla

KAISA: ”Seuraavana päivänä on matikan tentti, joten sovittiin parin kurssilaisen kanssa, että tavataan kahvin äärellä ja tehdään viime hetken kertaukset yhdessä.”

klo 19 – Pubi-ilta Yläkaupungilla

JOONAS: ”Kavereiden kanssa biljardia, pizzat ja sitten pelaamaan lautapelejä pubiin, jossa on aivan mieletön olutvalikoima.”

LAUANTAI

klo 12.15–15.45 – Yleinen tenttipäivä

TUOMAS: ”Luin varsinaiseen tenttiin to-del-la huonosti ja sain hylätyn. Menen nyt uusintaan paremmin valmistautuneena.”

ELISA: ”Yleensä olen ollut tenteissä, joissa vastataan essee-muodossa, nyt on kuitenkin luvassa markkinoinnin monivalintatentti, jossa saa kuulemma olla sanamuotojen kanssa tarkkana.”

klo 12–23 – Instanssi-festivaali

SANNA: ”Tänä viikonloppuna on digitaalisen tekemisen festivaali, eli Instanssi. Mennään porukalla kuuntelemaan esityksiä tekoälystä ja vaihtoehtoisesta bittirahasta. Toivottavasti tutustun muihin pelikehityksestä kiinnostuneisiin ihmisiin.

klo 18 – Treffit

TEEMU: ”Kirjoitin koko viime viikonlopun kirjastolla kandityötä. Joka päivä vieressä istui jotain kemian kirjaa lukemassa tosi söötti tapaus. Teki mieli pyytää sitä heti ulos, mutta uskalsin vasta sunnuntaina :D Sillä on tänään tentti, joten mennään sen jälkeen syömään ja sitten leffaan.”

klo 20–04 – Yöelämää

MAIJA: ”Mennään kaveriporukalla kuuntelemaan CMX:ää Tanssisali Lutakkoon, kaikan jälkeen mennään varmaan istumaan, jonnekin rock-henkiseen paikkaan.

JUSSI: ”Bileet! Ajateltiin mennä kaveriporukalla viihteelle. Etkot kävelykadulla asuvan kaverin kämpillä ja sitten kierros yökerhojen tanssilattiolle.”

SUNNUNTAI

KAISA: ”Aamulla lenkille ja sitten voisi lukea hieman psykologian tenttikirjaa. Tenttiin on vielä muutama viikko aikaa, mutta luettavaa on aika paljon, joten ei kannata jättää viime tippaan.”

TEEMU: ”Tarkoitus on mennä kaverin kanssa pelaamaan sulkkista, mutta sanoin jo sille, että jos ne mun treffit menee hyvin ja tyttö haluaa nähdä uudelleen, niin jättään pelivuoro väliin.”

JUSSI: ”En aio tehdä mitään! Tai no, nukun pitkään, paistan pekonia ja katson netistä pari leffaa.”

TIINA: ”Olen viikonlopun käymässä kotona Helsingissä. En ole vielä päättänyt millä junalla tulen takaisin, ehkä vasta viimeisellä. Asun ihan matkakeskuksen vieressä olevissa opiskelija-asunnoissa, joten matkustaminen on superkäteveää.”